Harrastukset,  Onnellisuus,  Vapaa-aika

Fun facts – knoppitietoa minusta 10 + 4

Kun uusi räppäri lyö läpi radiossa, pitää hänen vähintäänkin ensimmäisissä soitettavissa biiseissä mainita artistin nimi taustahuudahduksissa. Ei, en tokikaan samaistu räppäreihin, mutta ajattelin jonkin esittelypostauksen olevan silti aiheellinen. En kuitenkaan halua tehdä blogiin audioraitaa jossa toistelen omaa nimeäni eikä ”Moi, mä oon Mauri” –henkinen erillinen postaus tuntunut omalta. Siispä pohdiskelin asioita, joita et minusta päällepäin ehkä huomaisi. Fun fact, knoppitieto on mielestäni hauskaa.

Kokosin tämän knoppitiedon listaksi, olkaa hyvät:

 1. Rakastan listoja. Pidän listoista ajatuksena, pidän niiden tekemisestä sekä käytän niitä työkaluna lähestulkoon kaikessa, mitä teen. Puhelimeni muistio-sovelluksessa on viisitoista (15!) aktiivista listaa, joita muokkaan tarpeen mukaan.
 2. Syön leivistä ensin reunat. Kyllä, kuin orava. Se on vaan oudolla tavalla palkitsevaa jättää paras keskiosa viimeiseksi. Sama pätee myös voisilmäpullaan, voisilmä syödään viimeiseksi, ikään kuin palkintona.
 3. Inhoan paljaita jalkoja. En pidä avojaloin kulkemisesta ja sitä tapahtuu äärimmäisen harvoin. Esimerkiksi erittäin kuumana kesäpäivänä, jos on oikeanlaiset kengät. Tämä liittynee erityisherkkyyteen ja erityisen herkkiin jalkapohjiin, joiden takia en halua kävellä ulkona paljain jaloin. Mutta en pidä myöskään muiden paljaista jaloista, erityisesti ruokapöydässä ne ovat mielestäni inhottavat. ;D
 4. En halua uida poispäin rannasta. Se ei ole kiinni uimataidosta, minua vain kammottaa, jos en näe pohjaan. Myös jalan ympärille kietoutuvat vesikasvit ja mutapohja ovat ehdoton turn off.
 5. Harrastan öistä herkkujen syömistä. Erityisesti suklaan syömistä, mutta tilanteesta riippuen myös keksit ja pullat kelpaavat. Syyksi riittää esimerkiksi se, että ”nyt on niin kuuma että tämä pitää syödä pois ettei se sula”.
 6. Inhoan kuitenkin herkkuhetkistä ja erityisesti herkuttelusta puhumista. Tämä on jokin henkinen juttu. En pidä ajatuksesta, että en voisi syödä herkkuja silloin kun huvittaa. Herkuttelu rajaa herkkujen syönnin tiettyyn hetkeen ja vie tilanteesta antikliimaksin tavoin pois kaiken kiinnostavan.
 7. Pelkään lokkeja. Lapsena tiira hyökkäsi pesimäaikaan päähäni, enkä edelleenkään voi hallita paniikin tunnetta, jos lokki alkaa pyöriä pään päällä.
 8. En voi sietää verta. Selviän kyllä omasta nenäveren vuodosta, mutta en voi katsoa jos toisella on tilanne päällä. Jopa omat verisuonet inhottavat joskus niin että pyörryttää.
 9. En osaa napsutella sormia. Ne ovat vaan onnettoman kankeat eikä niistä kuulu mitään ääntä vaikka kuinka napsuttelisin.
 10. Osaan kuitenkin heiluttaa korviani. Hyödyllinen taito sekin.
 11. Vihasin lapsena Karhunpoika sairastaa –lastenlaulua. Inhoan edelleen, se on minusta niin vastenmielinen etten voi kerta kaikkiaan sitä kuunnella. Samaan sarjaan kuului myös Aja hiljaa isi –lastenlaulu sekä Mehiläisten piiri –leikki, jota piti leikkiä kerhossa ollessani kolmevuotias. Aika ajoin tähän sarjaan liittyy uusia lisäyksiä esimerkiksi mainoksista, mutta nämä kaksi ovat originaalilta mustalta listalta.
 12. Rakastan hymykuoppia. Luulin lapsena, että voisin opetella hymyilemään niin, että poskiin ilmestyy kuopat. Mahtoi olla näky.
 13. Kuuntelen paljon heavy musiikkia. Yllättyneet ovat sanoneet, ettei minun naamallani voi semmoista kuunnella. Vastapainoksi kuuntelen toki paljon brasilialaista musiikkia ja muita lattareita.
 14. Harrastan karnevaalisambaa. Esiintyminen kymmenille tuhansille ihmisille soolotanssijan bikinisambapuvussa ei tunnu pahalta mutta uimarannalla bikineissä on alaston olo ja marketissa töiden jälkeen liikaa ihmisiä.

Noin. Toivottavasti oli tarpeeksi randomia. Ja haastan sinut miettimään omaa fun fact –kokoelmaasi. Mitä sinä lisäisit omalle listallesi?

<3 Eija

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *