Harrastukset,  Vapaa-aika

Syksy ja bucket list – eli mitä haluan tulevilta kuukausilta

Olen jo parina edellisenä kesänä tehnyt touko-kesäkuun vaihteessa listan asioista, joita haluan kesällä tehdä. Nyt en kuitenkaan jaksanut alkaa kasata odotuksia kesälle, kun kaikki tuntui toukokuussa vielä niin epävarmalta koronan takia. Vaikka rajoituksia purettiin jo kesäkuussa melko pitkälle, ei kesällä tullut tänä vuonna liikahdettua kovin kauas. Tokihan tämä on lähinnä tekosyy muiden joukossa, kyllähän nyt vannoutuneen listantekijän pitää pystyä bucket list kokoamaan ilman matkustushaaveitakin. Sitähän ei kukaan tiedä, miten syksy tästä etenee, mutta listan kokoamista ajattelin silti kokeilla tällä kertaa syksyä kohti.

Jotta en kasaisi itselleni liikaa paineita, pyrin bucket listoissa etenemään matalalla kynnyksellä. Mukana voi olla muutama isompikin tavoite motivoimassa, mutta upotan ne pienten, jokapäiväisten asioiden sekaan, jotta voin kokea onnistumisen elämyksiä siitä, että saan merkata listaa suoritetuksi usein. Ja mielellään ilman suurempia investointeja, se kun tässä elämäntilanteessa vaatii vähän enemmän luovuutta myös. Syksy alkaa syyskuusta, joten listan ”suorittaminen” voi alkaa vaikka heti.

Bucket list, inspiraationa syksy

 • Polta kynttilöitä
 • Tee hyvää ruokaa
 • Kirjoita jostain, mistä inspiroidut
 • Nosta päivän kortti voimauttavasta korttipakasta
 • Käy kävelyllä äänikirjaa tai podcastia kuunnellen
 • Pyöräile
 • Lue kirjaa
 • Valokuvaa ruskaa
 • Ihastele syysmaisemia
 • Testaa hot joogaa
 • Tapaa ystäviä
 • Käy kahvilassa
 • Pelaa lautapeliä
 • Vietä nahjustelupäivä
 • Tee kasvonaamio
 • Leivo syksyinen piirakka, tai oikeastaan mikä vaan käy
 • Katso leffa, jonka olet halunnut nähdä
 • Viimeistele sambapukua
 • Juo iltateetä viltin alla
 • Kirjoita vanhanajan kirje
 • Muista itseäsi syntymäpäivänä
 • Lepää ja huolla selkää
 • Tee jalkakylpy
 • Hanki uusi kalenteri
 • Tee hengitysharjoitus
 • Venyttele kotona
 • Tee joku reissu
 • Syö ravintolassa
 • Ota selvää jostakin itseäsi kiinnostavasta asiasta, mistä haluat tietää lisää
 • Yövy jossain muualla, kuin omassa sängyssä
 • Opettele jokin uusi tanssiliike
 • Osta jotain lemppariherkkua kotiin
 • Käy läpi vaatekaappi
 • Myy tavaraa kirpparilla
Syksy ja bucket list
Syksy on ihana tekosyy hyggeillä sisällä, miksei ulkonakin. Listat inspiroivat myös toteuttamaan hyvinvointisuunnitelmia.

Jos näillä pääsisin alkuun. Tietysti sekä parhaat, että saavuttamatta jääneet kohdat voi siirtää seuraavaan bucket listaan. Milloin sen aika sitten onkin. Itse koen jo listan miettimisen tuottavan iloa, sillä silloin keskityn tähän hetkeen ja asioihin, joita haluan tehdä. Suosittelen kokeileman bucket listan laatimista, jos et vielä ole kokeillut. Syksy on siihen hyvä tekosyy.

<3 Eija

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *